Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/schultz-co.dk/randers-freja-bordtennis/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/schultz-co.dk/randers-freja-bordtennis/wp-includes/plugin.php on line 579

Home » Vælg den rigtige kontorstol for dig

Vælg den rigtige kontorstol for dig

Når man arbejder på kontor og sidder ned mange timer om dagen, belastes ens krop meget, også selvom man ikke umiddelbart tænker over det. Men i længden kan det mærkes i ryggen, lænden og nakken, og det sætter sig ofte til kroniske spændinger og smerter, som ikke er til at komme af med lige med det samme. Der findes mange gode råd, som forebygger ryg problemer, som regelmæssigt styrketræning, fysioterapeutiske øvelser, pauser i løbet af arbejdsdagen osv. som også hjælper.

3 - håg kontorstol i miljøMen når alt kommer til alt, så er det de færreste travle og hårdtarbejdende mennesker, som altid har tiden til det, og som husker det i dagligdagens ræs. Derfor er en god ergonomisk kontorstol en rigtig god start, når man vil aflaste sin krop og opnå et mindre anstrengende arbejdsliv. Vi har kikket lidt på i-d-a.dk denne side, og fundet noget inspiration.

Hvilken type er du?

Når man skal vælge den rigtige kontorstol, er det vigtigt at finde ud af, hvilken type man er. Det kunne være, at finde ud af, hvordan man arbejder, hvordan man sidder på stolen, hvordan man sidder ved skrivebordet og foran computeren.

Er man f.eks. den type der sidder helt ude på stolen og læner hovedet helt frem, mens man arbejder, og sidder i den samme position i mange timer i træk, lider man sikkert af smerter i nakke- og halsmuskler, som kan være rigtig ubehagelige. Man er meget koncentreret i sit arbejde, og sidder derfor i den samme position uden at tænke over det. En kontorstol med god ryg- og nakkestøtte giver her støtte og hold, og hvis man samtidig er opmærksom på sin arbejdsstilling, er det en rigtig løsning.

Er man den type, som sidder tilbagelænet i sin stol, evt. vipper frem og tilbage, har man mindre problemer med sin nakke og ryg, men har ikke den samme ro og koncentration i sit arbejde. Her kunne en kontorstol ude ryglæn og med hjul måske være god, da den forudsætter at man sidder ret op og afbalancerer sin ryg. Stolen kan være med til at give mere ro og koncentration i arbejdet, og den mobil og nem at køre fem og tilbage.

Er man den type, der skifter mellem at stå op, sidde ned og gå rundt, er man en af de heldige, som slipper for de grimme smerter og spændinger. Her kan man vælge en kontorstol med høj ryg, som giver god støtte i den tid, man sidder ned, evt. med armlæn, så man har støtte og hvile til armene.

Men uanset hvordan man arbejder, og hvordan man sidder på sin kontorstol, er det vigtig at finde den stol, som passer bedst muligt til éns behov og type.

Ergonomi og design

En kontorstol kan både være ergonomisk og i et fedt design. Det behøver ikke være en traditionel kontorstol, der findes mange fine modeller, noget for enhver smag.

Der findes mange kontorstole som både er ergonomiske og i et fedt design, og der fås bl.a. også matchende skrivebord og reoler og andet som passer godt sammen.

Læs mere omkring god ergonomi i den store danske: Den store danske om ergonomi